درمان گرفتگی عضلات پا، چرا و چگونه ؟ +8 درمان

پیاده روی راه درمان ضعف عضلانی

فهرست مطالب

 

گرفتگی عضلات پا عبارت است از انقباضات ناخواسته و دردناک عضلانی که می‌توانند چند ثانیه یا چند دقیقه طول بکشند. آنها بر خواب، برنامه تمرینی شما و کیفیت عمومی زندگیتان تأثیر می‌گذارند. برخی از شرایط و داروها می‌توانند موجب به وجود آمدن آن‌ها شوند. راهکارهای مختلفی وجود دارد که با بهره‌گیری از آنان می‌توان میزان درد ناشی از این گرفتگی‌ها را کاهش داد و به درمان گرفتگی عضلات پا پرداخت. با ما همراه باشید تا با هم به این نوع گرفتگی، عوامل ایجاد آن و همچنین روش‌های درمان این نوع گرفتگی بپردازیم.

گرفتگی عضلات پا چیست؟

گرفتگی عضلات پا درد ناگهانی، ناخواسته و شدید عضلانی است که معمولاً در ساق یا ران اتفاق می‌افتد. شاید آنها را به عنوان «leg cramps» نیز بشناسید. گاهی اوقات، این نوع گرفتگی می‌تواند باعث کاهش ناگهانی توانایی حرکت عضلات پا شود. اگرچه زندگی با گرفتگی عضلات پا دشوار است، اما به طور کلی، آنها بی‌خطر هستند. همان‌طور که گفته شد،‌ گرفتگی عضلات پا ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد.

چه کسانی دچار این عارضه می‌شوند؟

با افزایش سن، احتمال داشتن گرفتگی عضلات پا بیشتر می‌شود. این امر بدان دلیل است که اوتان‌ها (بافت‌هایی که عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند) با گذشت زمان به طور طبیعی کوتاه می‌شوند. زنان بیشتر از مردان گرفتگی عضلات پا را تجربه می کنند. ۶۰٪ بزرگسالان به شکل روزانه دچار گرفتگی عضلات پا می‌شوند و همچنین ۴۰٪ کودکان و نوجوانان ممکن است گرفتگی عضلات پا را تجربه کنند.

نشانه های اصلی گرفتگی عضلات پا

به طور معمول، این وضعیت فقط چند لحظه طول می کشد تا عضله شل شود و درد از بین برود. اگر در هنگام خواب رخ دهد، ممکن است شما را بیدار کند. معمولاً فقط برای مدت کوتاهی اسپاسم شدید دوام می آورد. اما حتی پس از از بین رفتن آن، ممکن است برای چند روز درد طولانی مدت در عضله وجود داشته باشد. برخی از علائم اصلی این وضعیت عبارتند از:

  • درد گرفتگی، معمولاً در عضلات ساق یا پا
  • گرفتگی ممکن است بیشتر در شب رخ دهد.
  • وقتی عضله را لمس می کنید، گره، کشش احساس می شود.
  • گرفتگی عضلات برای چند ثانیه یا چند دقیقه طول می‌کشد و کمتر برای ساعت‌ها یا یک روز طول می‌کشد.

درمان گرفتگی عضلات پا

 

راهکارها و درمان‌های گرفتگی عضلانی

برای درمان گرفتگی عضلات، روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید. علاوه بر این، می‌توان به سمت پیشگیری از ایجاد چنین گرفتگی‌های خاصی رفت. بیشتر گرفتگی‌های عضلانی نیازی به مراجعه به پزشک ندارند و در چند ثانیه یا چند دقیقه خود به خود بهبود می‌یابند. با این حال، روش‌های زیر می‌توانند به شما در بهبود و بازگشت به روال طبیعی کمک کنند. این یک امر مهم در زمینه درمان گرفتگی عضلات پا است.

1. کشش دادن

هنگامی که گرفتگی عضله رخ می‌دهد، باید فعالیتی که باعث آن می‌شود را متوقف کرده و عضله مدنظر را با کشش عضله مقابل آن، کنترل کنید. به عنوان مثال، اگر عضله همسترینگ (عضله پشت ران) دچار گرفتگی می‌شود، عضلات کوادریس (عضلات جلوی ران) را جمع کرده و پا را به سمت بالا ببرید.

می‌توانید عضله گرفته شده را کشش و به آرامی ماساژ دهید تا به آرامش برسید. اگر گرفتگی عضلات ساق پا رخ داده است، بایستید و وزن خود را بر روی پایی که دچار گرفتگی شده است قرار دهید، زانوی خود را به آرامی خم کنید و دوباره سایر عضلات پاهایتان را به آرامی کشش دهید.

2. ماساژ عضله

پس از کشش، بهتر است به ماساژ دادن عضله گرفته شده بپردازید. با استفاده از یک ماساژور یا با دستانتان، به آرامی عضلات را ماساژ دهید تا به حس آرامش مناسبی دست پیدا کنید.

 

3. اعمال گرما

یکی از روش‌های مهم درمان گرفتگی عضلات استفاده از گرما است. اعمال گرما در ابتدای شروع گرفتگی می‌تواند به کاهش درد مربوط به گرفتگی عضلات کمک کند زیرا باعث می‌شود عضله منعطف گردد. برای این کار، می‌توانید از حمام آب گرم استفاده کنید. همچنین، می‌توانید یک پتو گرم یا یک حوله گرم را مستقیماً بر روی عضله مربوطه قرار دهید. در ادامه به یک مدل دیگر  از درمان گرفتگی عضلات پا می‌پردازیم.

4. کمپرس سرد

کمپرس سرد نیز یک روش بسیار خوب برای درمان گرفتگی عضلات است. پس از روش اعمال گرما، می‌توانید یک بسته یخ یا یک کیسه یخ را روی عضله دچار گرفتگی بگذارید. به خاطر داشته باشید که یخ را در یک حوله بپیچید. می‌توانید با استفاده از بسته یخ، به ماساژ عضله گرفته شده بپردازید تا عضله از حالت نامناسب خود خلاص شود.

5. بلند کردن

اگر گرفتگی عضله شما در منطقه‌ای است که می‌توانید آن را بلند کنید، مانند پاشنه پا، همان منطقه را از سطح زمین بالاتر نگه دارید. آن عضله را به این شکل حفظ کنید تا گرفتگی کمی کاهش یابد.

6. مصرف آب

یک راه برای کاهش گرفتگی عضلات قبل از حتی شروع شوند، مصرف کافی آب است. تشنگی بیش از حد بدن در بروز گرفتگی عضلانی نقش دارد، بنابراین مصرف آب کافی در طول روز می‌تواند به کاهش آنها کمک کند.

مصرف مایعات در حالی که دچار گرفتگی عضلانی شده‌اید، به عضلات کمک می‌کند تا انقباض و انقباط مناسبی داشته باشند. هنگامی که به اندازه کافی آب می‌نوشید، سلول‌های عضلانی نیز آب‌رسانی می‌شوند و کمتر تحریک پذیر خواهند شد.

7. استفاده از مسکن

اگر گرفتگی عضلات شما ادامه دارد و روش‌های گفته شده اثری نداشتند، از یک مسکن معمولی مانند ایبوپروفن یا پاراستامول استفاده کنید. داروهایی که ممکن است در کاهش گرفتگی عضلات پا مفید باشند عبارتند از:

کاریسوپرودول

دیلتیازم

اورفنادرین

وراپامیل

مگنزیم

گاباپنتین

کمپلکس ویتامین B

مهم است که قبل از استفاده از هر دارویی، همیشه با پزشک خودتان مشورت کنید و به دستورات او توجه داشته باشید. این امر منجر به کاهش عوارض ناشی از مصرف داروهای نامناسب می‌شود. درمان گرفتگی عضلات پا با دارو نباید به شکل شخصی ادامه پیدا کند.

 

8. استفاده از دستگاه تسکین درد تنس BD -100

دستگاه تسکین درد دانش بنیان شرکت مانا مد، با استفاده از سیگنال های الکتریکی کنترل شده و منطبق با تئوری کانال های عصبی؛ از انتقال پیام های درد عضلات به مغز جلوگیری کرده و درد شما را بدون هیچگونه عوارضی تسکین می دهد.

با دستگاه تسکین درد تنس شما می‌توانید به تنهایی درد های خودتان را بهبود ببخشید و از شر رفت‌وآمد های طولانی و هزینه های گزاف فیزیوتراپی راحت شوید!

این دستگاه دارای تعدادی الکترود است که به روی پوست شما متصل می‌شود. پس از اتصال نوعی سیگنال مغزی تولید می‌کند که باعث می‌شود درد در همان ناحیه مانده و سیگنال درد به مغز ارسال نشود. در نتیجه شما دردی حس نمی‌کنید.

دستگاه تنس به مرور باعث بهبود عملکرد عضله و جلوگیری از تحلیل آن می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاه تنس فیزیوتراپی قابل حمل BD-100
اینجا کلیک کنید.

دستگاه فیزیوتراپی خانگی

 

مواقعی که نیاز به مراجعه به پزشک دارید

در بیشتر موارد، گرفتگی عضلات بسیار کوتاه است و نیازی به مراقبت پزشکی ندارد. با این حال، بهتر است بخواهید با پزشک خود صحبت کنید اگر:

  • در کنار گرفتگی عضلاتتان درد شدیدی را تجربه می‌کنید.
  • گرفتگی عضلاتتان پس از کشش و سایر روش‌های درمان خانگی برطرف نمی‌شود.
  • به طور متناوب و مکرر گرفتگی عضلات دارید.
  • گرفتگی عضلاتتان در طول شب افزایش پیدا می‌کند.

سخن پایانی

گرفتگی عضلات پا در برخی از موارد می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات مختلفی شود. به همین دلیل ضرورت دارد که با روش‌های مختلف درمان گرفتگی عضلات پا  آشنا باشیم. خوشبختانه امروزه راهکارهای مختلفی دراین زمینه وجود دارد.

شما می‌توانید از روش‌های خاصی که به آن‌ها اشاره کردیم، استفاده کنید. این نوع گرفتگی چندان جدی نیست و با بهره‌گیری از روش‌های ارائه شده می‌توان نسبت به درمان آن اقدام کرد. باز هم باید بیان کرد که بهترین روش ممکن در این زمینه،‌ مراجعه به پزشکان و متخصصان مربوطه است. این امر موجب افزایش اطمینان شما به منظور درمان گرفتگی به بهترین شکل ممکن می‌شود.

گرفتگی عضلات پا درد ناگهانی، ناخواسته و شدید عضلانی است که معمولا در ساق یا ران اتفاق می افتد. شاید آنها را به عنوان (leg cramps) نیز بشناسید. گاهی اوقات، این نوع گرفتگی می تواند باعث کاهش ناگهانی توانایی حرکت عضلات پا شود.

زنان بیشتر از مردان گرفتگی پا را تجربه می کنند. 60%بزرگسالان به شکل روزانه دچار گرفتگی عضلات پا مشوند و همچنین 40% کودکان و نوجوانان ممکن است گرفتگی عضلات پا را تجربه کنند.

  • دردگرفتگی، معمولا در عضلات ساق یا پا
  • گرفتگی ممکن است بیشتر در شب رخ دهد.
  • وقتی عضله را لمس می کنید، گره، کشش احساس می شود.
  • گرفتگی عضلات برای چند ثانیه یا چند دقیقه طول می کشد و کمتر برای ساعت ها یا یک روز طول می کشد.
  1. دستگاه تنس BD-100
  2. کشش دادن
  3. ماساژ عضله
  4. اعمال گرما
  5. کمپرس سرد
  6. مصرف آب
  7. استفاده از مسکن

گرفتگی عضلات پا برخی از موارد می تواند منجر به ایجاد مشکلات مختلفی شود. به همین دلیل ضرورت دارد که با روش های مختلف درمان گرفتگی عضلات پا آشنا باشیم. خوشبختانه امروزه راهکارهای مختلفی در این زمینه مجود دارد.

نویسنده

مدیر وبسایت

فهرست مطالب

نویسنده

مدیر وبسایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

به اشتراک گذاری:

WhatsApp
Telegram
Twitter
Email
LinkedIn
Facebook

دریافت مشاوره رایگان

دستگاه فیزیوتراپی خانگی ManaMed بهترین راه حل برای تسکین دردهای عضلانی و مزمن و رفع گرفتگی عضلات است،
 برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل فرمایید.