در سال های اخیر با پیشرفت جوامع، رواج کسب وکارهای آنلاین و همچنین تغییر سبک زندگی مردم که بیشتر به سمت پشت میز نشینی و کم تحرکی پیش می رود؛ چاقی و آسیب های استخوانی-عضلانی بسیار افزایش یافته است. یکی از این آسیب ها درد عصب سیاتیک است، ما در ادامه به دنبال معرفی راه هایی برای درمان درد سیاتیک هستیم.
سیاتیک، بزرگ ترین عصب بدن انسان است. زمانی که این عصب تحت فشار قرار بگیرد، باعث بی حسی، ضعف، سوزش در پاها و کمر و همچنین ناتوانی در کنترل مثانه می شود. علائم بی شمار این بیماری باعث می شود که زندگی عادی فرد دچار اختلال شود.
یکی از بهترین روش های درمان سیاتیک فیزیوتراپی است. در ادامه قصد داریم تا شما را با موثرترین روش های درمان سیاتیک آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
اولین اقدام مهم در درمان درد، مراجعه به متخصصان است. پزشکان باتوجه به میزان آسیب وارده، جلسات مختلف فیزیوتراپی را تجویز می کنند که معمولا 4 الی 6 هفته طول می کشد.
فیزوتراپی: شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی-ماهیچهای-اسکلتی با استفاده
از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و
عوامل فیزیکی دیگر است.
روش های بهبود و درمان درد سیاتیک:
- ماساژ درمانی
- گرما درمانی
- الکتروتراپی
- حرکات کششی
- مگنت تراپی
- نیدلینگ
- دستگاه تنس
1. ماساژ درمانی، روشی کلاسیک اما پرکاربرد برای درمان سیاتیک
ماساژ درمانی یکی از روش های موثر برای درمان سیاتیک است. در این روش از طریق تسکین عضلات درگیر، فشار وارده بر عصب سیاتیک را کاهش می دهند. آزاد تر شدن نواحی اطراف عصب، موجب بهبودی درد سیاتیک می شود.
2. استفاده از گرما درمانی برای بهبود درد های سیاتیک
گرما درمانی باعث گشاد شدن رگ های خونی و شل شدن عضلات می شود. همانطور که میدانید گشادی رگ های خونی موجب خون رسانی بیشتر به ناحیه آسیب دیده شده و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به ناحیه آسیب دیده جذب می کند. ازسوی دیگر شل شدن عضلات که به معنی از بین رفتن اسپاسم عضلانی است، به حرکت بیشتر کمر کمک کرده و درد عصب سیاتیک را کاهش می دهد.
3. الکتروتراپی، روشی متنوع و موثر در درمان سیاتیک
الکتروتراپی مجموعهای از روشهای درمانی سیاتیک است که در آن امواج صوتی، الکتریکی یا الکترومغناطیسی به بهبود درد کمک می کنند. در این روش الکترودهایی به سطح پوست متصل می شوند. دستگاه با افزایش ترشح هورمون اندروفین (هورمون ضد درد) و سرکوب انتقال پیام درد، دردهای سیاتیک را تسکین می دهد.
4. آیا حرکات کششی در کاهش درد سیاتیک تاثیر دارد؟
حرکات کششی تاثیر به سزایی در کاهش درد سیاتیک دارد، اما باید توجه داشت که تمرینات زیر نظر پزشک متخصص انجام شوند. زیرا در غیر این صورت آسیب بیشتری به فرد وارد می شود.
5. مگنت تراپی چگونه باعث درمان سیاتیک می شود؟
در درمان سیاتیک با مگنت تراپی، ایجاد میدان مغناطیسی باعث کاهش التهاب می شود. مگنت تراپی با افزایش گردش خون موجب اکسیژن رسانی بیشتر بافتها، بهبود سوخت و ساز سلولها و در نتیجه ترمیم بافتهای آسیبدیده می شود. افزایش خون رسانی سبب خروج بیشتر اسید لاکتیک از سلولها شده و به دنبال آن درد ناشی از عصب سیاتیک کاهش می یابد.
6. نیدلینگ، روشی موثر اما محدود در درمان درد سیاتیک
نیدلینگ با کمک به بهبود درد های مزمن، یکی از بهترین روش های درمان سیاتیک است. در این روش، درمانگر سوزن های استریل و نازکی را درنقاط ماشه ای فرو میکند. این کار باعث از بین رفتن اسپاسم عضلات، ساخت پروتئین برای باسازی بافت های آسیب دیده و کاهش درد سیاتیک می شود. نقاط ماشه ای عبارت است از گره هایی در عضلات که سبب درد و آزار می شوند.
البته این روش برای همه ی افراد مناسب نیست.. روش نیدلینگ برای خانمهای باردار، بیماران قلبی و روماتیسمی، کودکان زیر 12 سال و کسانی که از سوزن می ترسند استفاده نمی شود.
با دستگاه تنس، فیزیوتراپ خود باشید!
حالا که با روش های درمان درد سیاتیک آشنا شدید، توجه به دو موضوع وقت و هزینه هم لازم است.
بسیاری از افراد به علت مشغله کاری فراوان وقت کافی برای حضور منظم در جلسات فیزیوتراپی را ندارند. همچنین بعضی از بیماران به علت بالابودن هزینه های فیزیوتراپی نمی توانند جلسات درمان خود را تا انتها دنبال کنند. دستگاه تنس یک خبر خوش برای این دسته از افراد است!
دستگاه تنس به کمک الکترود، سیگنالهای خاصی به بدن ارسال می کند. این سیگنالها روند انتقال پیام درد به مغز را مختل کرده و باعث می شوند که درد در همان ناحیه بماند. در نتیجه فرد مبتلا به سیاتیک، درد و گرفتگی کمتری را احساس می کند. از مزایای مهم دستگاه تنس می توان به حمل آسان و ایمن بودن آن اشاره کرد.
دستگاه تنس فیزیوتراپی BD-100، یک نمونه از این دستگاه ها است. این محصول تولید شرکت دانش بنیان مانامد بوده و دردی ایجاد نمیکند و فقط پس از نصب الکترودها روی پوست، حالت مورمور یا لرزش خفیفی را احساس می کنید. به کمک دستگاه تنس می توانید به تنهایی در منزل درد سیاتیک خود را بهبود بخشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاه تنس فیزیوتراپی قابل حمل BD-100 کلیک کنید.
با دستگاه تنس، فیزیوتراپ خود باشید!
سیاتیک، بزرگ ترین عصب بدن انسان است. زمانی که این عصب تحت فشار قرار بگیرد، باعث بی حسی، ضعف، سوزش در پاها و کمر و همچنین ناتوانی در کنترل مثانه می شود.علائم بی شمار این بیماری باعث می شود که زندگی عادی فرد دچار اختلال شود.
شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی-ماهیچهای-اسکلتی با استفاده
از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و
عوامل فیزیکی دیگر است.
- ماساژ درمانی
- گرما درمانی
- الکتروتراپی
- حرکات کششی
- مگنت تراپی
- نیدلینگ
- دستگاه تنس
گرما درمانی باعث گشاد شدن رگ های خونی و شل شدن عضلات می شود. همانطور که می دانید گشادی رگ های خونی موجب خون رسانی بیشتر به ناحیه آسیب دیده شده و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به ناحیه آسیب دیده جذب می کند. ازسوی دیگر شل شدن عضلات که به معنی از بین رفتن اسپاسم عضلانی است، به حرکت بیشتر کمر کمک کرده و درد عصب سیاتیک را کاهش می دهد.
الکتروتراپی مجموعه ای از روش های درمانی سیاتیک است که در آن امواج صوتی، الکتریکی یا الکترو مغناطیسی به بهبود درد کمک می کنند. در این روش الکترود هایی به سطح پوست متصل می شوند.
مگنت تراپی با افزایش گردش خون موجب اکسیژن رسانی بیشتر بافت ها، بهبود سوخت و ساز سلول ها و در نتیجه ترمیم بافت های آسیب دیده می شود.
در این روش، درمانگر سوزن های استریل و نازکی را درنقاط ماشه ای فرو می کند. این کار باعث از بین رفتن اسپاسم عضلات، ساخت پروتئین برای باسازی بافت های آسیب دیده و کاهش درد سیاتیک می شود.
دستگاه تنس به کمک الکترود، سیگنالهای خاصی به بدن ارسال می کند. این سیگنال ها روند انتقال پیام درد به مغز را مختل کرده و باعث می شوند که درد در همان ناحیه بماند. در نتیجه فرد مبتلا به سیاتیک، درد و گرفتگی کمتری را احساس می کند. از مزایای مهم دستگاه تنس می توان به حمل آسان و ایمنبودن آن اشاره کرد.