دارو گرفتگی عضلات از در دسترس ترین امکان ها برای رفع درد و کاهش آن ها هستند که ما در ادامه به دنبال معرفی 8 دارو گرفتگی عضلات هستیم تا شما درد عضلانی خود را رفع کرده و از شر آن ها تا حد ممکن خلاص بشوید.
گرفتگیهای عضلانی را میتوان در دو دسته اصلی جای داد که عبارتند از اسپاسم عضلانی و اسپاستیسیتی. پزشکان برای درمان هر کدام از این نوع گرفتگیها از داروهای خاصی استفاده میکنند. با این حال در برخی از موارد نیز داروهای موثر در درمان گرفتگی عضلات با یکدیگر یکسان بوده و از بهترین شل کنندههای عضلانی به شمار میروند.
در این مقاله قصد داریم تعدادی دارو گرفتگی عضلات که در درمان گرفتگی عضلات بدن موثر هستند را معرفی کرده و ویژگیهای آنها را مرور کنیم. اما پیش از آن لازم است به بررسی این موضوع بپردازیم که شل کنندههای عضلانی چه نوع داروهایی هستند.
پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بوده و یا میخواهید بدانید موثرترین و قویترین داروی گرفتگی عضلات پا، گردن، کمر و… چیست با ما همراه باشید.
شل کننده عضلات چیست؟
شل کنندههای عضلانی به داروهایی گفته میشود که به کاهش اسپاسم عضلات مدد میرسانند. اسپاسم عضلانی در معنای انقباضات غیر ارادی عضلات به کار میرود. این انقباضات در اثر عواملی از قبیل مشکلات موجود در ستون فقرات و یا کمر به وجود میآیند و یا ناشی از برخی بیماریهای خاص از قبیل فیبرومیالژیا هستند.
برای اینکه پزشکان و متخصصان بتوانند اسپاسمها و یا گرفتگیهای عضلانی را کاهش داده و از شدت درد آنها بکاهند و یا کمک کنند تا عضلات بدن حرکات بهتری داشته باشند، از داروهای شل کننده عضلات استفاده میکنند.
در حالت معمول اسپاسمهای عضلانی به دلیل مشکلات اسکلتی رخ میدهند. اسپاستیسیتی نوع دیگر گرفتگی عضلات است که انقباضات در اثر آن در مدت زمان طولانیتری صورت گرفته و در بیشتر موارد ناشی از آسیبهای مغزی و نخاعی هستند.
به همین ترتیب داروهای شل کننده عضلانی و یا موثر در درمان گرفتگی عضلات نیز در دو دسته اصلی جای گرفته و شامل داروهای ضد اسپاسم و ضد اسپاستیسیتی هستند. در ادامه برخی از داروهای موثر در درمان گرفتگی عضلات را معرفی خواهیم کرد.
1. دارو گرفتگی عضلات:قرص کاریزوپرودول
همانطور که میدانید اسپاسمهای عضلانی با درد شدید همراه بوده و در بسیاری از موارد به محدودیت حرکتی منجر میگردند. در شرایط حاد گرفتگی این مشکلات دوچندان میشود. پس باید از قویترین داروی گرفتگی عضلات پا، گردن، کمر و… استفاده شود که یکی از قویترین آنها قرص کاریزوپرودول است.
این داروی شل کننده عضلانی اثر مرکزی دارد. به این معنا که میتواند جلوی ارسال سیگنالهای درد توسط اعصاب به مغز را گرفته و تاثیرات آرامش بخش نیز داشته باشد.
در حالت معمول متخصصین این دارو را برای بزرگسالان و یا نوجوانان از ۱۶ سال به بالا تجویز میکنند. این دارو شکل قرص داشته و میتوانید آن را در دوزهای ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلی گرم در بازار پیدا کنید.
2. دارو گرفتگی عضلات:قرص کلرزوکسازون
اگر فشارهای حاد عضلانی و گرفتگی در ناحیه کمر و گردن وجود داشته باشد، پزشک متخصص برای درمان و برطرف ساختن مشکل گرفتگی آن، از قرص کلرزوکسازون استفاده میکندکه از انواع شل کنندگان عضلانی قدرتمند محسوب میشود.
دوز این قرص ۵۰۰ میلی گرم بوده و بزرگسالان میتوانند از آن استفاده کنند. بعد از مصرف این دارو ممکن است با مسائلی از قبیل قرمز رنگ شدن و یا بنفش شدن رنگ ادرار مواجه شوید که نشان دهنده متابولیزه شدن دارو در بدن شما بوده و خطری را متوجهتان نمیکند.
یکی از عوارض جانبی مرتبط با دارو گرفتگی عضلات کلرزوکسازون ادرار قرمز یا بنفش است. تغییر رنگ ادرار به دلیل متابولیزه شدن دارو در بدن است که هیچ ضرری ندارد. جالب است که بدانید کلاک پالس موجود در تکنولوژی UIC با ایجاد پالسهای الکتریکی ظریف باعث رفع اسپاسمهای عضلانی میشود. به همین دلیل خرید دستگاه تسکین درد TENS BD -100 به بیمارانی که دچار اسپاسمهای مکرر هستند پیشنهاد میشود.
3. دارو گرفتگی عضلات:قرص و یا کپسول سیکلوبنزاپرین
اگر به دنبال دارو گرفتگی عضلات پا، گردن، کمر و دیگر نقاط بدن هستید میتوانید از این دارو استفاده کنید. سیکلوبنزاپرین به شکل قرص و یا کپسول در دسترس متقاضیان قرار گرفته و یکی از موثرترین شل کنندههای عضلات اسکلتی به شمار میرود. افرادی که دارای نوعی بیماری قلبی هستند نباید از این دارو استفاده کنند.
4. دارو گرفتگی عضلات:قرص متاکسالون
قرص متاکسالون را میتوان نوعی شل کننده عضلانی و از داروهای موثر در درمان گرفتگی عضلات مختلف بدن به شمار آورد که آثار مرکزی دارد. در بیشتر موارد شما میتوانید این دارو را به شکل قرص در بازار پیدا کنید که دوز آن ۸۰۰ میلی گرم بوده و بیشتر متخصصین مصرف ۳ یا ۴ بار آن را در طول یک روز تجویز میکنند.
5. دارو گرفتگی عضلات:قرص متاکاربامول
متاکاربامول دارویی به شکل قرص بوده و یک شل کننده برای عضلات اسکلتی مرکزی به شمار میرود. شما میتوانید این داروی موثر در درمان گرفتگی عضلات را در دوزهای ۵۰۰ و ۷۵۰ میلی گرم در بازار مصرف و داروخانهها پیدا کنید. در بیشتر موارد پزشکان مصرف این دارو را سه مرتبه در طول یک روز تجویز مینمایند.
شاید این مطالب برایتان مفید باشد.
- عضلات چرا دچار گرفتگی میشوند؟ 10 راه حل رفع سریع گرفتگی عضلات
- آیا درمان تنگی کانال نخاعی بدون جراحی امکانپذیر است!؟
6. دارو گرفتگی عضلات:قرص اورفنادرین
در بیشتر موارد پزشکان این قرص را برای درمان گرفتگی عضلات گردن و کمر تجویز میکنند. چرا که این دارو نوع خاصی از شل کنندههای عضلانی بوده و در ساختار آن از یک آنتی بیوتیک استفاده شده است. وجود این آنتی بیوتیک در ساختار این قرص باعث میشود تا انتقال دهندههای عصبی استیل کولین مسدود شوند.
بسیاری از پزشکان این دارو را برای کنترل لرزش عضلات بدن نیز تجویز میکنند و آن را در درمان بیماری پارکینسون به کار میگیرند. این قرص را میتوانید در دوزهای معمولی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی گرم در بازار پیدا کرده و آن را خریداری کنید.
سپس در طول یک روز دو یا سه بار آن را مصرف نمایید. با این حال تعداد مصرف این قرص در طول یک روز به طور کامل، به تجویز پزشک و تشخیص وی بستگی دارد.
7. دارو گرفتگی عضلات:قرص باکلوفن
اگر شما نوعی بیماری مزمن عصبی داشته باشید و تحت تاثیر آن دچار اسپاسم و یا گرفتگی عضلات شوید پزشک متخصص برای درمان این مشکل از دارو و قرص باکلوفن استفاده میکند. به طور کلی میتوان باکلوفن را موثرترین و قدرتمندترین قرص شل کننده عضلات گردن به شمار آورد.
- نام رایج دارو: باکلوفن- Baclofen
- نام تجاری دارو: لیورسال
داروی باکلوفن برای درمان گرفتگی عضلانی ناشی از آسیبها و بیماریهای ستون فقرات بهکار میرود. گرفتگی عضلات شانه، گرفتگی عضلات کمر را میتوان با این دارو درمان کرد.
مصرف باکلوفن ممکن است منجر به عوارض زیر شود:
- سرگیجه
- ضعف
- سردرد
- تهوع
- خستگی
- اختلال خواب
- افزایش میزان ادرار
- یبوست
اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد، به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.
8. دارو گرفتگی عضلات:قرص تیزانیدین
بسیاری از پزشکان برای درمان گرفتگیهای عضلانی از دارو گرفتگی عضلات پا، گردن و بدن تیزانیدین استفاده میکنند. در حقیقت این دارو را میتوان یکی از نمونههای رایج قرصهای شل کننده عضلات به شمار آورد که از آن برای درمان اسپاسمها و گرفتگیهای عضلانی حاصل شده از مولتی پل اسکلروزیس استفاده میشود.
از دیگر داروهای موثر در درمان گرفتگی عضلات و ضد اسپاسم میتوان به بنزودیازپینها اشاره کرد که نوعی داروی آرامش بخش بوده و ضد اضطراب است. گاباپنتین نیز که نوعی داروی ضد تشنج محسوب میشود، برای درمان دردها و گرفتگیهای عضلانی و عصبی مناسب است.
عوارض ناخواسته دارویی تیزانیدین
-احساس خواب آلودگی، گیجی، خستگی و ضعف پس از مصرف این دارو، طبیعی است. در صورت بروز این علائم از رانندگی و کار با ابزار هایی که نیاز به دقت بیشتری دارند خودداری نمایید.
-در صورت احساس تهوع و سوءهاضمه، مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه میتواند کمککننده باشد.
-در صورت احساس سبکی سر (خصوصا در زمان برخاستن)سعی کنید تا جای ممکن برای تغییر وضعیت از حالت خوابیده به نشسته و ایستاده حرکات خود را به آرامی انجام دهید. همچنین هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها احتیاط بیشتری نمایید.
-در صورت مشاهده اختلال در خواب، با پزشک خود صحبت نمایید.
-در مواردی نادر در مدت درمان با این دارو عوارض کبدی مشاهده گردیده است که در صورت انجام آزمایشات بالینی تحت نظر پزشک جای نگرانی نیست. با این حال در صورت بروز علائمی همچون تهوع بدون علت، کاهش ناگهانی وزن و خستگی شدید و تیرگی و کاهش حجم ادرا حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
نکته قابل توجه این است که تمامی این داروها باید با دوز مناسب و با تجویز پزشک و نسخه دریافت شده و مورد استفاده قرار بگیرند.
9. استفاده از دستگاه تسکین درد BD-100
دستگاه تسکین درد BD-100 مانا مد، با استفاده از سینگال های الکتریکی کنترل شده، اسپاسم و گرفتگی عضلات شما را بدون هیچ گونه عوارضی بر طرف می کند.
با دستگاه تسکین درد شما میتوانید به تنهایی دردهای ناشی از اسپاسم و گرفتگی عضلات خودتان را بهبود ببخشید و از شر رفت امد های طولانی و هزینه های گزاف فیزیوتراپی راحت شوید!
این دستگاه دارای تعدادی الکترود است که بر روی پوست ناحیه مورد نظر قرار می گیرند. و با ایجاد پالس الکتریکی مناسب، اعصاب را بدون ایجاد درد و با ایمنی کامل تحریک می کنند، این تحریک ها باعث کاهش درد و رفع گرفتگی عضلات می شوند.
شل کنندههای عضلانی به داروهایی گفته میشود که به کاهش اسپاسم عضلات مدد میرسانند. اسپاسم عضلانی در معنای انقباضات غیر ارادی عضلات به کار میرود
این داروی شل کننده عضلانی اثر مرکزی دارد. به این معنا که میتواند جلوی ارسال سیگنالهای درد توسط اعصاب به مغز را گرفته و تاثیرات آرامش بخش نیز داشته باشد.
یکی از عوارض جانبی قرص کلرزوکسازون ادرار قرمز یا بنفش است. تغییر رنگ ادرار به دلیل متابولیزه شدن دارو ئر بدن است که هیچ ضرری ندارد.
دارو باکلوفن برای درمان گرفتگی عضلات ناشی از آسیب ها و بیماری های ستون فقرات به کار می رود. گرفتگی عضلات شانه، گرفتگی عضلات کمر را می توان با این دارو درمان کرد.
دستگاه تسکین درد دانش بنیان شرکت مانا مد، با استفاده از سیگنال های الکتریکی کنترل شده و منطبق با تئوری کانال های عصبی؛ از انتقال پیام های درد عضلات به مغز جلوگیری کرده و گرفتگی عضلات شما را بدون هیچگونه عوارضی تسکین می دهد.