توانبخشی عضلات آسیب دیده در چند قدم ساده

درمان سریع گرفتگی عضلات بعد از ورزش

فهرست مطالب

توانبخشی عضلات آسیب دیده برای بازگشت بیمار به زندگی عادی و انجام فعالیت‌های روزمره ضرورت و اهمیت ویژه‌ای دارد. انجام این اقدامات کمک می‌کند تا فرایند بهبود، سرعت قابل توجهی پیدا کرده و بیمار پس از ۲ تا ۳ هفته فعالیت‌های خود را آغاز کند. توانبخشی عضلات به ویژه در مواقعی که بیمار یک ورزشکار است اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند.

 

به طور کلی توانبخشی به فرایندی اطلاق می‌گردد که طی آن به یک فرد بیمار کمک می‌شود تا توانایی‌های از دست رفته خود پس از یک واقعه، بیماری و یا آسیب را دوباره به دست آورد.

 

در این مقاله به ارائه مطالبی در این باره پرداخته و به بررسی آسیب‌های ورزشی و توانبخشی عضلات آسیب دیده پیش از شروع فعالیت‌های ورزشی اقدام خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

1. بررسی آسیب‌های ورزشی و توانبخشی عضلات آسیب دیده

بسیاری از افرادی که به اقدامات توانبخشی عضلات آسیب دیده نیاز پیدا می‌کنند ورزشکاران هستند. این افراد با آسیب‌هایی در حین ورزش مواجه می‌شوند. به ویژه آن‌هایی که به طور مرتب فعالیت ورزشی انجام نداده و یا پیش از آغاز به تمرین به درستی عضلات خود را گرم نکرده‌اند.

این آسیب‌ها انواع و اقسام مختلفی داشته و شامل مواردی از قبیل رگ به رگ شدن، فشارهای ماهیچه‌ای، آسیب‌های زانو، ماهیچه‌های متورم، پارگی تاندون آشیل، شکستگی، در رفتگی، آسیب روتاتور کاف و…. هستند.

 

برای درمان این آسیب‌ها از روش‌های متنوعی استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به روش RICE اشاره کرد.

از این روش درمانی برای آسیب‌های جزئی ورزشی استفاده می‌کنند و به کاهش تورم، جلوگیری از درد و کبودی در ناحیه آسیب دیده کمک می‌کند. در برخی از مواقع نیز به اقدامات توانبخشی عضلات آسیب دیده نیاز است. چراکه ورزشکار می‌خواهد با سرعتی بسیار بالا فعالیت‌های ورزشی خود را پیگیری کند.

 

در این صورت و با مراجعه به یک متخصص فیزیوتراپیست یک برنامه توانبخشی به وی ارائه خواهد شد و او می‌تواند تمرینات ورزشی متناسب با شرایط ویژه جسمانی خود را انجام دهد. هرچه ورزشکار و یا بیماری که با آسیب‌های عضلانی مواجه شده، فعالیت‌های جسمانی بیشتری داشته باشد و بی تحرکی‌های خود را کاهش دهد، کمتر دچار بیماری‌های مزمن خواهد شد.

به جز در مواردی که درد و یا آسیب دیدگی عضلات به اندازه‌ای شدید است که قابلیت‌های حرکتی بیمار را محدود کرده و اجازه هیچ‌گونه فعالیت جسمانی به وی نمی‌دهد.

توانبخشی عضلات آسیب دیده

2. توانبخشی عضلات آسیب دیده چگونه انجام می‌شود؟

محدود شدن حرکات بدن باعث می‌شود تا عضلات و استخوان‌ها به ضعف دچار شده و سپس تناسب سیستم قلب و عروق مختل گردد. پس باید هرچه سریعتر اقدامات توانبخشی عضلات آسیب دیده را آغاز کنید. طی این اقدامات یک متخصص فیزیوتراپی در کنار شما قرار می‌گیرد.

 

وی قادر به درک تمامی ناامیدی‌های ناشی از ناتوانی حرکتی شما خواهد بود. او تمامی سعی و تلاش خود را به کار می‌گیرد تا بتوانید فعالیت‌های جسمانی خود را دوباره از سر بگیرید. هرچه دامنه حرکات بدن خود را افزایش دهید و حرکات کششی و تقویتی را به درستی پیگیری و دنبال کنید، روند بهبود حرکات و توانایی‌های شما سریع‌تر خواهد شد.

طی اقدامات توانبخشی عضلات آسیب دیده فیزیوتراپیست برخی از روش‌ها و راهکارها را برای شما در نظر می‌گیرد که با کمک آن‌ها می‌توانید سلامتی قلب و عروق خود را نیز حفظ کنید. اگر هم که یک عمل جراحی را پشت سر گذاشته‌اید باز هم می‌تواند تمرینات مناسبی را برایتان در نظر بگیرد تا در زمان بهبود یافتن و به دست آوردن توانایی‌های جسمانی خود، ریسک آسیب دیدگی دوباره را به حداقل برسانید.

به طور کلی توانبخشی عضلات آسیب دیده طی یک مدت زمان مشخص انجام نمی‌گیرد. چراکه آسیب‌های عضلانی با سرعت یکسانی بهبود پیدا نکرده و شدت و میزان آسیب دیدگی نیز در این زمینه اثرگذار است.

با وجود اینکه پس از اقدامات توانبخشی بسیاری از بیماران می‌توانند ظرف مدت زمانی در حدود دو تا سه هفته به فعالیت‌های عادی و ورزشی خود اقدام کنند؛ اما در بعضی از موارد به ویژه</> در شرایطی که آسیب دیدگی عضلات در محل اتصال تاندون باشد و یا درون تاندون‌ها رخ دهد مدت زمان بیشتری هم طول خواهد کشید تا روند ترمیم سپری شود.

شاید مطالب زیر برای شما جذاب باشد.

3.

شروع مجدد فعالیت ورزشی پس از اقدامات توانبخشی

شما می‌توانید بلافاصله و پس از بهبود آسیب دیدگی عضلات، با افزایش توان جسمانی و قدرت بدنی، فعالیت‌های ورزشی و یا عادی و روزانه خود را از سر بگیرید. در این صورت عضلات شما انعطاف پذیری مورد نیاز را به دست آورده‌ و می‌توانند به صورت هماهنگ با یکدیگر کار کنند. این امکان وجود دارد که در مراحل اولیه توانبخشی عضلات آسیب دیده با برخی از علائم التهابی مواجه شوید و یا تورم و دردهایی را احساس کنید.

در بیشتر موارد این نوع علائم، نشانه‌های تعیین سطح فعالیت‌های ورزشی و فیزیکی شما خواهند بود. در واقع متخصص فیزیوتراپی در این گام سعی دارد نوع فعالیت ورزشی و سطح آن را برای فرد آسیب دیده به طور دقیق مشخص سازد تا وی به صورت مجدد با آسیب عضلانی مواجه نشود.

ممکن است در این مراحل و به منظور کنترل درد و تورم از روش‌های کمکی نیز استفاده کند و یا به ماساژ درمانی، درمان دستی و… اقدام نماید. از سوی دیگر متخصص در این شرایط و طی مراحل توانبخشی، انعطاف پذیری عضلات شما را بررسی خواهد کرد و به ارزیابی قدرت جسمانی، میزان و سطح تعادل بدنی و دامنه حرکات  خواهد پرداخت تا متوجه شود که شما چه میزان پیشرفت داشته‌اید.

او با انواع مختلف حرکات ورزشی آشنایی داشته و اطلاع دقیقی از شروع فعالیت مجدد بیمار دارد. با از بین رفتن دردها و سپس ارزیابی ضعف‌های ناشی از آسیب دیدگی عضلات، متخصص فیزیوتراپی می‌تواند از بهبودی شما اطمینان حاصل کند.

او در تمامی مراحل درمان، گام به گام، با شما همکاری داشته و به ارزیابی‌های مد نظر خود، محدودیت‌های حرکتی بیمار، عدم هماهنگی عضلات و… می‌پردازد و این موارد را به طور کامل بررسی می‌کند تا به این نتیجه دست یابد که زمان دقیق شروع فعالیت‌های عادی و فیزیکی بیمار کی است. همان‌طور که می‌دانید در این شرایط نمی‌توانید بیش از اندازه ورزش کنید و یا تمریناتی را انجام دهید که نادرست هستند.

در غیر این صورت درد و رنج بیشتری را احساس کرده و امکان دارد تورم‌ها و التهابات را نیز افزایش دهید. این اقدامات نیز نیاز به یک متخصص فیزیوتراپی حرفه‌ای و کار بلد دارد. پس از توانبخشی عضلات آسیب دیده نیز متخصص فیزیوتراپی به شما نکاتی را آموزش خواهد داد که با رعایت آن‌ها می‌توانید از آسیب دیدگی عضلات در دفعات بعدی پیشگیری به عمل آورید.

 

4. استفاده از دستگاه تسکین درد BD-100

دستگاه تسکین درد BD-100 مانا مد، با استفاده از سینگال های الکتریکی کنترل شده، اسپاسم و عضلات آسیب دیده شما را بدون هیچ گونه عوارضی بر طرف می کند. با دستگاه تسکین درد شما میتوانید به تنهایی دردهای ناشی از عضلات آسیب دیده خودتان را بهبود ببخشید و از شر رفت امد های طولانی و هزینه های گزاف فیزیوتراپی راحت شوید! این دستگاه دارای تعدادی الکترود است که بر روی پوست ناحیه مورد نظر قرار می گیرند. و  با ایجاد پالس الکتریکی مناسب، اعصاب را بدون ایجاد درد و با ایمنی کامل تحریک می کنند، این تحریک ها باعث کاهش درد و رفع عضلات آسیب دیده می شوند.

 

 

توانبخشی عضلات آسیب دیده برای بازگشت بیمار به زندگی عادی و انجام فعالیت های روزمره ضرورت و اهمیت ویژه ای دارد. انجام این اقدامات کمک می کند تا فرایند بهبود، سرعت قابل توجهی پیدا کرده و بیمار پس از 2 تا 3 هفته فعالیت های خود را آغاز کند.

شما می‌توانید بلافاصله و پس از بهبود آسیب دیدگی عضلات، با افزایش توان جسمانی و قدرت بدنی، فعالیت‌های ورزشی و یا عادی و روزانه خود را از سر بگیرید. در این صورت عضلات شما انعطاف پذیری مورد نیاز را به دست آورده‌ و می‌توانند به صورت هماهنگ با یکدیگر کار کنند.

هرچه دامنه بدن خود را افزایش دهید و حرکات کششی و تقویتی را به درستی پیگیری و دنبال کنید، روند بهبود حرکات و توانایی های شما سریع تر خواهد شد. به طور کلی توانبخشی عضلات آسیب دیده طی یک مدت زمان مشخص انجام نمی گیرد، چرا که آسیب های عضلانی با سرعت یکسانی بهبود پیدا نکرد و شدت و میزان آسیب دیدگی نیز در این زمینه اثرگذار است.

دستگاه تسکین درد BD-100 مانا مد، با استفاده از سینگال های الکتریکی کنترل شده، اسپاسم و عضلات آسیب دیده شما را بدون هیچ گونه عوارضی بر طرف می کند.

جهت خرید دستگاه BD-100 اینجا کلیک کنید 

نویسنده

مدیر وبسایت

فهرست مطالب

نویسنده

مدیر وبسایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

به اشتراک گذاری:

WhatsApp
Telegram
Twitter
Email
LinkedIn
Facebook

دریافت مشاوره رایگان

دستگاه فیزیوتراپی خانگی ManaMed بهترین راه حل برای تسکین دردهای عضلانی و مزمن و رفع گرفتگی عضلات است،
 برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل فرمایید.