اگر میخواهید بدانید تقویت عضلات با دستگاه تنس چه گونه صورت میگیرد خواندن این مقاله را از دست ندهید. دستگاه تنس علاوه بر تقویت عضلات در کاهش دردهای مزمن و حاد بسیار مؤثر است. این دستگاه قدرت و استقامت عضلات را بهبود میدهد و از آن برای درمان قسمتهای از بافت بدن که آسیب شدیدی دیدهاند کمک میگیرند. در بسیاری از مواقع با کمک این دستگاه مسیرهای انتشار سیگنالهای درد را مسدود میکنند. تنس میزان ترشح هورمون اندورفین که هورمونی مسکن است را در بدن افزایش میدهد.
دستگاه تنس چیست؟
دستگاه تنس نوعی دستگاه کوچک است که با تحریک الکتریکی بخش سطحی عصب، درد بدن را کنترل میکنند و تقویت عضلات با دستگاه تنس نوعی روش جدید محسوب میشود. دستگاه تنس پدهای دارد که چسبنده هستند و نام آنها الکترود است. این الکترودها را در ناحیه درد بر روی پوست قرار میدهند و بهوسیله این الکترودها جریانهای ملایمی وارد بدن میشود. این فرکانسها را میتوان بهاندازه دلخواه تنظیم نمود.
الکترودها از لحاظ شکل و اندازه بسیار متنوع هستند تا بتوانند تمام نقاط بدن را تحتتأثیر و پوشش خود قرار میدهند. نحوه و مکان قرارگیری الکترودها برای تقویت عضلات با دستگاه تنس بسیار مهم است. برای مثال اگر درد در یک ناحیه بزرگی از بدن انتشار پیدا میکند، الکترود را باید حالت عمودی قرار و در ابتدا تا انتهای ناحیه درد بگذارید.
در این دستگاه امواج و ایجاد لرزش گردش خون را در بافتها افزایش میدهد و همین عامل باعث بهبود و تقویت بافتهای آسیبدیده میشود. بهعبارتدیگر این امواج به طور غیرپیوستهای به بافتها ورود پیدا میکنند و حبابهای گازی ناشی از این جریانها باعث انقباض و انبساط بافتها میشود و این گونه تأثیر خود را در تقویت عضلات میگذارد. منبع انرژی در این دستگاهها برق شهری یا باتری است و از آن در مراحل اولیه درمان استفاده میکنند.
هدف از بهکارگیری دستگاه تنس چیست؟
هدف از استفاده دستگاه تنس این است که با تحریک آنها روند بازسازی عضلات سرعت مییابد. در این روش الکترودها مستقیماً به عضلههای که کارایی آنها کم شده است را متصل میکنند. سپس جریانها از دستگاه به عضلههای فرد منتقل میشود. با این اتفاق عضلهها در حالت انقباض و بازسازی قرار میگیرد که در تقویت عضلات بسیار مؤثر است. در این روش حتی عضلات کشیده میشود.
بر اساس تحقیقات عوامل بسیار زیادی بر روی میزان اثرگذاری دستگاه تنس بر بدن نقش دارند که یکی از آنها میزان دوز تنس است. هرچه میزان دوز تنس بیشتر باشد، یعنی هرچه میزان فرکانس و شدت جریانها بالاتر برود، فرد تأثیر بهتری از این دستگاه میگیرد. البته این افزایش دوز نباید طوری باشد که فرد نتواند آن را تحمل کند. همچنین استفادهکردن از شدت بیشتر در دامنهای که قابلتحمل باشد، تأثیرگذاری را بهبود میبخشد.
مورد دیگری که باعث اثرگذاری بهتر دستگاه تنس میشود، قرارگرفتن الکترودها بر روی نقاطی همانند آکوپانکچر است که همچنین میتواند به کمتر کردن میزان درد کمک میکند.
دستگاه تنس چه فرکانسهای دارد؟
تنس نوعی دستگاه برای تحریک الکتریکی عصبهای بدن است که در دنیای امروز یک از پرکاربردترین دستگاههای الکترو تراپی محسوب میشود و در دو حالت از آن استفاده میکنند که ما در این بخش آنها را معرفی مینماییم:
فرکانس بالا: این دستگاه تارهای عصبی که درد ندارند را تحریک انتخابی میکند تا به مغز نوعی سیگنال ارسال نماید که راه سیگنالهای که احساس درد را به مغز انتقال میدهند، بسته شود.
فرکانس پایین: اندورفین یک هورمون ضددرد طبیعی است که این فرکانسها بخشی از مغز را که این هورمون را میسازد، تحریک میکند تا میزان تولید این هورمون افزایش یابد. اما استفاده از این فرکانسها و جریانات باید تحتنظر پزشک انجام شود تا از این موضوع که الکترود در کدام نقطه از بدنتان وصل کنند تا بیشترین تأثیر را بر روی بدنتان داشته باشد. یا اصلاً این موضوع مشخص شود که آیا در شرایط اکنون شما استفاده از دستگاه تنس مناسب است یا خیر.
مزایایی تقویت عضلات با دستگاه تنس
- این روش اصلاً تهاجمی نیست و بسیار ایمن است و با ترمیم بافتهای آسیبدیده، باعث تقویت عضلات و کاهش درد میشود.
- تقویت عضلات با دستگاه تنس روش پرهزینهای نیست و نسبت به بقیه روشهای درمانی هزینه بسیار کم و معقولی دارد.
- مدتزمان رسیدن بهسلامت کامل در این روش بسیار سریع است و نیازی نیست دوره نقاهت طولانیمدتی ندارد.
- با کمک این روش مغز، میزان تولید هورمونهای ضددرد بالا میرود.
- در پی افزایشیافتن میزان گردش خون در این روش، بافتهای آسیبدیده درمان میشوند و سیستم ایمنی بدن هم بالا میرود.
- بهبود پیدا کردن دامنه حرکتی اعضای بدن
- ازبینرفتن اسپاسم عضلانی
- بهبودیافتن دامنه حرکتی تمام مفاصل بدن بهوسیله القای کششها در بین تارهای بافت عضلانی منقبض و همچنین بافتهای عضلانی نرم که کوتاه هستند.
- جلوگیری و قطع فرایند تحلیلرفتن بافتهای بدن و عضلات به دلیل آسیبدیدگی
- تحریکهای هدفمند باعث بازآموزی عضلات میشوند.
- ورمی که بهخاطر مایع لنف است را با سرعت دادن فرایند جذبشدن مایع لنف و تأثیرگذاری بر نفوذپذیری رگها و بهبودیافتن جریان لنفاوی، درمان میکند.
- تقویت عضلات با دستگاه تنس با ترمیم بافتها و بهبوددادن جریان میکروسکوپی برای ترمیم و التیام بافتها و همچنین بازیابی میزان انسجام در بافتهای که همبند هستند.
- برای درمان بیاختیاری در ادرار و مدفوع مؤثر است؛ زیرا بر عضلاتی که در کف لگن هستند تأثیر میگذارد و عضلات آن را تقویت میکند.
- این روش نیاز به استفاده از هیچ داروی شیمایی ندارد.
- روند ترمیم زخمها را سرعت میدهد.
- جلوگیری از ایجاد ترومبوز ورید که عمقی هستند و پس از عمل جراحی اتفاق میافتند.
- دردهای حادی که پس از بروز یک حادثه بروز پیدا میکنند را تسکین میدهد.
- دردهای که معمولاً پس از عملهای جراحی در بدن فرد بیمار شروع میشوند را کنترل و درمان میکند.
ما پیشنهاد می کنیم برای تقویت عضلات خود می توانید از دستگاه تنس مانا مد BD-100 که با ساز و کار جالب خود عضلات شما را تقویت می کند نیز استفاده کنید.
از جمله ویژگی ها و کاربردهای دیگر این دستگاه:
- دردهای سیاتیک
- دردهای دیسک کمر
- دردهای آرتروز
- دردهای ناشی از تنگی کانال نخاعی
- بازسازی رشته اعصاب آسیب دیده
- دردهای ناشی از کشیدگی یا گرفتگی عضلات
- درد پشت و یا مهره های گردن
- درد مفاصل مانند مچ دست و پا، کتف، شانه و لگن
- درد های ناشی از آسیب عضلات در اثر آسیب ورزشی و یا تصادف
- دردهای عضلانی ناشی از سقوط یا افتادن
- دردهای دوران قاعدگی
- کمک به سالمندان و افراد ناتوان برای بهبود توان عضلات ضعیف
سخن نهایی
خیلی از مراکز درمانی از فرکانسهای دستگاه تنس در محیط درمانی به کار میبرند یا آن استفاده از آن را در خانه توصیه میکنند. ازآنجاییکه شما میتوانید بدون استفاده از نسخه پزشک این دستگاه را تهیه نمایید، اما باید برای نحوه بهکارگیری این دستگاه از توصیه پزشک برای خرید انواع دستگاه تنس و نحوه صحیح کار با آن حتماً از پزشک کمک بگیرید. پس فرایند تقویت عضلات با دستگاه تنس را باید تحتنظر یک پزشک شروع کنید.
دستگاه تنس نوعی دستگاه کوچک است که با تحریک الکتریکی بخش سطحی عصب، درد بدن را کنترل می کنند و تقویت عضلات با دستگاه تنس نوعی روش جدید محسوب می شود
هدف از استفاده دستگاه تنس این است که با تحریک آنها روند بازسازی عضلات سرعت می یابد. در این روش الکترود ها مستقیما یه عضله ای کهکارایی آنها کم شده است را متصل می کنند. سپس جریان ها از دستگاه به عضله های فرد منتقب می شود. با این اتفاق عضله ها در حالت انقباض و بازسازی قرار می گیرد که در تقویت عضلات بسیار موثر است.
فرکانس بالا: این دستگاه تارهای عصبی که درد ندارند را تحریک انتخابی می کند تا به مغز نوعی سیگنال ارسال نماید که راه سیگنال های که احساس درد را به مغز ارسال انتقال می دهند، بسته می شود. فرکانس پایین: اندورفین یک هورمون ضد درد طبیعی است که این فرکانس ها بخشی از مغز را که این هورمون را می سازد، تحریک می کند تا میزان تولید این هورمون افزایش یابد، اما استفاده از این فرکانس ها و جریانات باید تحت نظر پزشک انجام شود
- هزینه بسیار کم و معقولی
- بهبود پیدا کردن دامنه حرکتی اعضای بدن
- از بین رفتن اسپاسم عضلانی
- روند ترمیم زخم ها را سرعت می دهد
- درمان درد های سیاتیک
- درمان دردهای آرتروز
- بازسازی رشته اعصاب آسیب دیده